12-06-18 Dans

Dans is een activiteit en bewegingsvorm die belangrijk is. Iedereen vindt dansen leuk, maar de velen van ons vinden het spannend om te doen of om daarin les te geven.

Creatief bewegen om mensen emotioneel, cognitief, fysiek en sociaal te versterken. Speciaal voor deze groep organiseert THOMAS nu de inspirerende Themadag Dans in samenwerking met Het Nationaal Ballet in Amsterdam.

Datum: 12 juni 2018
Locatie: Stopera, Amsterdam

Gecanceld

Programma

10:00 Ontvangst

10:30 Workshopronde 1 : Creative Movement – Andrew Greenwood

‘Je hoeft niet te kunnen dansen, om dans in te zetten’

In de training word je op een creatieve manier uitgedaagd. Daarbij wordt o.a. gebruik gemaakt van speciale dans-/ beweegoefeningen afgestemd op de doelgroep

Hoe kan je dans en samen bewegen inzetten om echt in contact te komen met mensen? Welke beweegoefeningen kan je inzetten om jouw doelgroep fysiek, mentaal en sociaal te versterken?

12:00 Lunch

12:30 Workshopronde 2  Contact Improvisatie Dans – Robin Berkelmans  

Contact improvisatie is een hedendaagse dansvorm die in essentie over beweging vanuit gedeeld contact gaat. De rijke mogelijkheden van dit contact laten zich ontdekken binnen de improvisatie. Voor de één is dat acrobatisch en dynamisch, voor de ander is het een aandachtig samenzijn in kleine beweging. Het is een speelse, sociale en creatieve manier om te dansen met anderen.

14:00 Rondleiding Het Nationaal Ballet
Een super mooie indrukwekkende locatie met een verhaal. We krijgen een rondleiding achter de coulissen, in de dansstudio’s en op het podium.

15: 30 Afsluiting

Voor Wie?
Je bent de beweging. Je vindt het vanzelfsprekend om te bewegen. Je werkt , in de breedste zin van het woord , met en/of voor mensen die jij laat bewegen. Denk hierbij aan leerlingen basis- en voorgezet onderwijs, studenten, ouderen, minder valide, of mensen met een beperking. Maar wanneer het woord dansen genoemd wordt ontstaat er een blokkade. Dansen is een leuke beweegactiviteit, waar naast het fysieke deel ook veel gebeurd op het mentale vlak. Speciaal voor deze groep heeft THOMAS deze inspirerende studiedag samengesteld, om andere op creatieve manier aan het dansen te krijgen.

Kosten: Voor deze exclusieve themadag betaal je € 99,-
Inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling.

Annulering: Annulering tot 14 dagen voor aanvang is 100% van inschrijfgeld retour. Annulering op of na 14 dagen voor aanvang is 50% betaling retour, of inschrijving doorgeven aan iemand anders.

Aantal plaatsen: We hebben ruimte voor maximaal 40 deelnemers.